Zakládání firem v anglickém jazyce

Na www.ZalozFirmu.cz byla spuštěna anglická verze portálu umožňující bezplatné zakládání nových firem také v anglickém jazyce.

Registrace firmy v anglickém jazyce probíhá obdobně jako běžné založení firmy přes elektronický registrační formulář, v rámci kterého podnikatel zadává údaje o zakládané firmě. Veškerá dokumentace potřebná k dokončení registrace je generována v anglickém jazyce. K dispozici je obsáhlá kontextová nápověda a telefonní a emailová podpora pro uživatele v tomto cizím jazyce.

Možnost zpracování dokumentace v anglickém jazyce je zavedena také pro případy, kdy je taková dokumentace vyžadována pouze pro některé účastníky firmy. Tuto možnost využijí typicky podnikatelé například u firem zakládaných několika zakladateli, z nichž pouze někteří jsou zahraničními osobami. Zadavatel registrace v takovém případě postupuje přes českou verzi portálu, u zadaných zahraničních osob vybere v registračním formuláři odpovídající jazykovou verzi. Dokumentace potřebná k dokončení registrace firmy je pro tyto zahraniční osoby poté vygenerována v příslušném cizím jazyce.

Stejně jako u jiných typů registrací na www.ZalozFirmu.cz jsou i registrace v anglickém jazyce zcela bezplatné, podnikatelé hradí pouze zákonem předepsané poplatky spojené s registrací firmy v příslušných rejstřících. Veškerá agenda se vyřizuje online přes internet, firmu je takto možné založit i odkudkoliv ze zahraničí.